IV. "Artists for Heti Betevő Association”

This is the fourth Auction for the Heti Betevő - Heti Betevő is a civil organization, a volunteering project. They prepare a meal every sunday for the people who doesn't have the oppurtunity to have good quality foods and meals. Their mission is so important, and to support it with one of my work
is my honour.

---

Művészek a Heti Betevőért - aukció
Ez a negyedik aukció, és nekem minden évben nagyon fontos. Hálás vagyok érte, hogy idén is adhatok képet. Azt kívánom, váljon táplálékká a Tájkép szavakkal című munkám is. A falon függve táplálja a lelket, a pénzen keresztül pedig az éhes embereket.

A "Tájkép szavakkal" című kép alapja újrahasznosított csomagolópapír. Környezetbarát festékanyagot használtam, és a kollázselemeket az itthon fellelhető papírból válogattam.
Az irodalom, a szöveg ebben a képben is fontos elem. Bár formailag nem jelenik meg, minden folt egy-egy szónak feleltethető meg. Absztrakt jegyzet.

"Másképp hiábavaló volna minden igyekezetünk. Így pedig, gyarló látszatokból, a létezés felületében reménytelenül nyújtózkodva egymás felé, és halott formák segítségével, élő valóságot tudunk létrehozni, ha a felületre merőleges irányú, ismeretlen dimenzió felé ható erőkre szakadatlanul ügyelünk. Mert konvergens, egy metszőpontból kiinduló sugárnyaláb tagjainak is tekinthetjük magunkat, hiszen annál jobban közeledünk egymáshoz, minél beljebb haladunk önmagunkban, magányunk közös centruma felé -" (Ottlik Géza: Iskola a határon)



Megjegyzések